Ondernemerschap Ontwikkelen

De OVBD is een vereniging voor ondernemers in de wijk die elkaar willen ontmoeten in een informele sfeer. Die elkaar willen inspireren op zakelijk gebied, en hun ondernemerschap in de breedste zin van het woord willen ontwikkelen.

Maandelijkse bijeenkomsten

Iedere maand organiseren we een activiteit, waarbij gezelligheid, informatie-uitwisseling, kennis opdoen en netwerken hand in hand gaan. Leren van elkaar: daar word je beter van. De OVBD biedt gratis lezingen en workshops ondernemersvaardigheden, door deskundigen van binnen en buiten de vereniging. Aansluitend kan je, met een glaasje en een hapje, rustig napraten en contacten leggen met collega-ondernemers.

Buurtkantine

Regelmatig zijn er ook gezamenlijke werkpauzes. Even samen lunchen en een wandelingetje maken, taart eten bij LAB71, een yogalesje van Tatiana, een kookworkshop door Henriette of een bos bloemen uitzoeken bij Kanbiers dochter. De bijeenkomsten zijn bij een van de ondernemers thuis, of op een andere locatie in de wijk. Wil je zelf een buurtkantine organiseren? Neem dan contact op met Simone Rosier, via info@ovbdleiden.nl.

Nieuwsgierig naar het programma? Bekijk de Agenda.

De OVBD: jouw belangenbehartiger

Spelen er zaken in de wijk of in Leiden die het ondernemerschap raken, dan bespreken we dat eerst met elkaar. Maar we hebben ook goede contacten met de gemeente, de buurtverenigingen en de politie. Je hoort alles wat van belang is over bouwactiviteiten, verkeersafwikkeling en parkeren, veiligheid en inbraakpreventie, en andere zaken waar ondernemers graag van op de hoogte gehouden worden.

Lid worden

Wil jij ondernemers uit de buurt ontmoeten? En tijdens informele bijeenkomsten inspiratie op zakelijk gebied opdoen? Of gezellig een keertje aanschuiven bij een buurtkantine, tijdens een werkpauze? Wordt dan lid. Alle ondernemers die wonen of werken in het Boerhaavedistrict in Leiden kunnen lid worden.

Contributie

De kosten van de vereniging worden via het Ondernemersfonds Leiden betaald uit de OZB van bedrijven. Daarnaast betaalt elk lid jaarlijks een kleine contributie van € 25,00.

Bestuur

Vacature, voorzitter
Bas Hofstee, penningmeester
Gigi van Rhee, secretaris


Vergaderingen in 2023

12 december


Documenten

Statuten (pdf download)
OVBD jaarverslag 2022 (pdf download)