Verslag bijeenkomst Verkennen van Vitaliteit

Hoe vitaal ben jij?

Werken aan je vitaliteit is leuk en positief. Het gaat over het versterken van je kracht, weerbaarheid, energie en levenslust. Dorien Trommel en Judith Wiltenburg vertelden er enthousiast over tijdens de eerste vitaliteitsbijeenkomst op 11 mei. Jasmijn van LIV-yoga ondersteunde dit met yoga-oefeningen op de stoel. En Martine deed als eerste een aanbod voor een vitaliteitsboost. Henriette zorgde voor prachtige gezonde hapjes. Het was kortom een zeer geslaagde aftrap van het drieluik over vitaliteit. En nu met z’n allen gebruik maken van de leuke aanbiedingen!

 Presentatie Verkennen van Vitaliteit

Vitaliteit is een omvangrijk begrip. Vitaliteit’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘vita’ wat ‘leven’ betekent. De oude Romeinen wisten het belang van “een gezonde geest in een gezond lichaam” al. Wat dat betreft is vitaliteit absoluut niet nieuw, maar in ons jachtige bestaan verliezen we soms de tijd om aan een gezonde balans te werken.

Vitaliteit kent 5 dimensies die elkaar steeds beïnvloeden en effect hebben op elkaar, te weten:

 

Fysieke gesteldheid heeft onder meer te maken met je BMI, voeding en beweging.

Mentaal welbevinden gaat over in hoeverre je in staat bent je te ontspanning, je zelfverzekerd bent en met een positieve houding in het leven staat.

Sociaal netwerk omvat of je ondersteuning ervaart en je verbonden voelt met anderen.Emotionele balans geeft weer of je in staat bent om prioriteiten te stellen, grenzen te bewaken je gevoelens te uiten.

Zingeving/ voldoening heeft betrekking op het benutten van je kwaliteiten en betekenisvol bezig zijn.

Werken aan je vitaliteit is leuk en positief. Het gaat over het versterken van je kracht, weerbaarheid, energie en levenslust. Bewustwording hoe je leeft, waar je tevreden over bent en waar je verandering in aan zou willen brengen zodat je je (nog) vitaler voelt.

Meer nieuws

Ontdek hoe ChatGPT jouw online marketing kan boosten

14 maart 2024

Woensdag 13 maart waren we welkom bij het Da Vinci College. Rianne Verheijen van Online Tigers gaf ons een interessante presentatie over hoe ChatGPT jouw online marketing kan boosten.

Bijeenkomst 31 januari 2024

2 februari 2024

We kunnen terugkijken op een mooie bijeenkomst. Een mooi programma en een interessant ondernemersverhaal van Jouri Schoemaker, oprichter en CEO van de verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot. Lizzy en Rogier...

Eindejaardiner bij Suzie’s & van Aken

29 december 2023

Woensdag 20 december jl. hebben de leden van de OVBD genoten van een overheerlijk diner bij Suzie’s & Van Aken aan de Geversstraat in Oegstgeest.    

Geschiedenis Ondernemers Rijnsburgerweg

26 oktober 2023

Peter van der Geer heeft ons op 25 oktober jl. een fantastische lezing-presentatie gegeven over de geschiedenis van ondernemers aan de Rijnsburgerweg. Schatgravers, schurken en schuinsmarcheerders Iedereen kent de OVBD...

Berging annex speelhuisje geplaatst in Leidse Hout

24 oktober 2023

De berging is geplaatst! In de week van 9 t/m 13 oktober is de fundering gelegd en is de berging annex speelhuisje geplaatst. Het huisje staat aan de rand van...

AED bij TC De Leidse Hout

13 oktober 2023

Bij TC De Leidse Hout is een AED geplaatst.