Geschiedenis Ondernemers Rijnsburgerweg

Peter van der Geer heeft ons op 25 oktober jl. een fantastische lezing-presentatie gegeven over de geschiedenis van ondernemers aan de Rijnsburgerweg.

Schatgravers, schurken en schuinsmarcheerders

Iedereen kent de OVBD als een bescheiden vereniging. Maar dat is geheel ten onrechte! Vanaf de Rijnsburgerweg, de slagader door ons Boerhaavedistrict, is jarenlang de BV Leiden gerund. Verbaas u over vindingrijke ondernemers, de escapades van een puissant rijke directeur, de excentrieke stichter van een cosmeticaconcern, bijklussende professoren, de frequent failliete kwakzalver en – niet te vergeten – de succesvolste ondernemers van het eerste uur: 60 dames van stand. Peter van der Geer heeft deze mooiste verhalen uit de ondernemersgeschiedenis in onze buurt met ons gedeeld. 
Peter van der Geer is initiatiefnemer van het Rijnsburgerwegproject (www.rijnsburgerweg.nl) dat de verhalen van de gelijknamige weg, de panden en de bewoners in kaart brengt.

 

Meer nieuws

Ontdek hoe ChatGPT jouw online marketing kan boosten

14 maart 2024

Woensdag 13 maart waren we welkom bij het Da Vinci College. Rianne Verheijen van Online Tigers gaf ons een interessante presentatie over hoe ChatGPT jouw online marketing kan boosten.

Bijeenkomst 31 januari 2024

2 februari 2024

We kunnen terugkijken op een mooie bijeenkomst. Een mooi programma en een interessant ondernemersverhaal van Jouri Schoemaker, oprichter en CEO van de verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot. Lizzy en Rogier...

Eindejaardiner bij Suzie’s & van Aken

29 december 2023

Woensdag 20 december jl. hebben de leden van de OVBD genoten van een overheerlijk diner bij Suzie’s & Van Aken aan de Geversstraat in Oegstgeest.    

Berging annex speelhuisje geplaatst in Leidse Hout

24 oktober 2023

De berging is geplaatst! In de week van 9 t/m 13 oktober is de fundering gelegd en is de berging annex speelhuisje geplaatst. Het huisje staat aan de rand van...

AED bij TC De Leidse Hout

13 oktober 2023

Bij TC De Leidse Hout is een AED geplaatst.

Kookworkshop

12 oktober 2023

Donderdag 31 augustus was het dan zover. De kookworkshop. Henriëtte en Simone hadden alle voorbereidingen getroffen. Na ontvangst met een drankje en een hapje zijn we de keuken in gegaan...